05. aug. 2018

AkvaFresh leverer til Killary Bay i Irland

Irland har en ung, men voksende oppdrettsbransje. Infrastrukturen ligner Norges og Irlands svar på «Innovasjon Norge», BIM (Board Iaschaigh Mhara, Irelands Seafood Development Agency) tok kontakt med AkvaFresh under Aqua Nor i fjor.

– De hadde hørt om oss fra Loch Duart i Skottland (les egen sak her). Irland har strenge miljøkrav som blant annet gjør det ulovlig å hente ferskvann fra elver og innsjøer, sier Per Kosberg.

Utfordringen til Killary Bay er primært gjellesykdommer. Avsaltet sjøvann er det de trenger for å få kontroll over helsetilstanden på oppdrettslaksen.

– Det er egentlig bare to ulike metoder som brukes i dag da på sånt gjelleproblem. Det er ferskvann og bruk av peroksid. Peroksid er et etsende kjemikal og bruker du for mye av det, skader du fisken. Så den problemstillingen har du ikke ved bruk av avsaltet sjøvann. Våre vannkvaliteter er miljøvennlige uten bruk av kjemikaler, forteller Kosberg.

Leveransen til AkvaFresh gir en kapasitet på 1500 kubikkmeter per dag, og AkvaFresh ser for seg at markedet i Irland vil vokse.

– Det er ganske mye samarbeid mellom aktørene i Irland, og derfor er det gitt signaler på at hvis den første leveransen blir vellykket, er det kanskje 5-6 forskjellige aktører som har ønske om å bruke teknologien, sier Per Kosberg.

Killray Harbour
Killary Harbour / An Caoláire Rua er en fjord vest i Irland, i det nordre Connemara, på grensen mellom fylkene Galway og Mayo .

Siste nytt

22. jan 2020
Anders Vinje skal ta AkvaFresh ut i det norske og europeiske markedet.
AkvaFresh leverer «magic water» i Irland som bekjemper lusa. Mulighetene for vekst er store. Fagfolkene er klare – og snart er forskningsrapportene det også. Gründer Per Kosberg har nettopp overgitt stafettpinnen til Anders Vinje. Per følger bedriften videre som gründer og seniorkonsulent.
Les hele artikkelen
11. des 2019
Ledig stilling: Serviceteknikere inn- og utland
AkvaFresh er i vekst og utvikling – vi har flere nye prosjekter på gang i samråd med ledende oppdrettsselskap i Norge og utlandet. Vi er også involvert i flere FoU-prosjekter i samråd med SINTEF og andre forskningsinstitusjoner.

På bakgrunn av dette ønsker vi nå å knytte til oss flere dyktige og selvstendige serviceteknikere (prosessoperatører).
Les hele artikkelen
3. sep 2019
Globalt forskningsprosjekt for bedre gjellehelse og fiskevelferd
Gjellehelse er et stort tema for lakseoppdrett. Riktig vannkvalitet kan også bidra til å redusere luseproblemer, viser ny forskning som vi i AkvaFresh er en del av.
Les hele artikkelen