05. aug. 2018

AkvaFresh leverer til Killary Bay i Irland

Irland har en ung, men voksende oppdrettsbransje. Infrastrukturen ligner Norges og Irlands svar på «Innovasjon Norge», BIM (Board Iaschaigh Mhara, Irelands Seafood Development Agency) tok kontakt med AkvaFresh under Aqua Nor i fjor.

– De hadde hørt om oss fra Loch Duart i Skottland (les egen sak her). Irland har strenge miljøkrav som blant annet gjør det ulovlig å hente ferskvann fra elver og innsjøer, sier Per Kosberg.

Utfordringen til Killary Bay er primært gjellesykdommer. Avsaltet sjøvann er det de trenger for å få kontroll over helsetilstanden på oppdrettslaksen.

– Det er egentlig bare to ulike metoder som brukes i dag da på sånt gjelleproblem. Det er ferskvann og bruk av peroksid. Peroksid er et etsende kjemikal og bruker du for mye av det, skader du fisken. Så den problemstillingen har du ikke ved bruk av avsaltet sjøvann. Våre vannkvaliteter er miljøvennlige uten bruk av kjemikaler, forteller Kosberg.

Leveransen til AkvaFresh gir en kapasitet på 1500 kubikkmeter per dag, og AkvaFresh ser for seg at markedet i Irland vil vokse.

– Det er ganske mye samarbeid mellom aktørene i Irland, og derfor er det gitt signaler på at hvis den første leveransen blir vellykket, er det kanskje 5-6 forskjellige aktører som har ønske om å bruke teknologien, sier Per Kosberg.

Killray Harbour
Killary Harbour / An Caoláire Rua er en fjord vest i Irland, i det nordre Connemara, på grensen mellom fylkene Galway og Mayo .

Siste nytt

3. sep 2019
Globalt forskningsprosjekt for bedre gjellehelse og fiskevelferd
Gjellehelse er et stort tema for lakseoppdrett. Riktig vannkvalitet kan også bidra til å redusere luseproblemer, viser ny forskning som vi i AkvaFresh er en del av.
Les hele artikkelen
6. jun 2019
Ledig stilling: Reisemontør/driftstekniker
Hovedaktiviteten vil være å delta på montasje, installasjon og oppstart av membranbaserte vannrenseanlegg hos våre kunder i inn og utland.
Les hele artikkelen
6. mar 2019
Driftsoperatører kan bekjempe AGD med rett kunnskap
Ferskvannsbehandling viser seg å være mest effektiv ved AGD og gir generelt lav risiko for redusert fiskehelse.
Les hele artikkelen