22. mai. 2018

AkvaFresh med kontrakt i Skottland

AkvaFresh har signert kontrakt om å levere lavsaltanlegg til det skotske oppdrettsselskapet Loch Duart.

– Vi er stolte av å eksportere våre løsninger, og vi skal eksportere mer, sier en fornøyd daglig leder Per Kosberg.

AkvaFresh produserer membrananlegg som blant annet filtrerer ut salt primært til bruk i oppdrettsbransjen. Loch Duart skal benytte anlegget til å produsere lavsaltvann i lukket merd for behandling av laks mot lus og andre sykdommer. Anlegget skal produsere 1 600 m3/d for behandling av laks.

– Våre løsninger handler ikke om å tilsette ting i vannet. Våre løsninger handler om å ta ting bort. Vi er mer av mindre, eller; less is more – som skottene forsto. Vi leverer to anlegg som skal drive med behandling av laks. Både gjelleproblematikk, AGD, og delvis lus, sier Kosberg.

AkvaFresh består av mange medarbeidere fra det tidligere innovasjonsselskapet Aqualyng, og fører oppfinnelsestrangen i Vanvikan videre.

– Slagordet vårt "mer av mindre" handler om at lus og andre parasitter er en del av laksens naturlige miljø, men at plagen kan reduseres vesentlig gjennom kontroll på oppvekstmiljøet. Ved å gjøre dette gir vi et vesentlig bidrag til fiskevelferd, sier Kosberg.

Loch Duart
Loch Duart er et skotsk, uavhengig oppdrettsselskap for laks. Hovedkvarteret er i Scourie, nordvest i Skottland. Selskapet har rundt 100 ansatte.

Siste nytt

3. sep 2019
Globalt forskningsprosjekt for bedre gjellehelse og fiskevelferd
Gjellehelse er et stort tema for lakseoppdrett. Riktig vannkvalitet kan også bidra til å redusere luseproblemer, viser ny forskning som vi i AkvaFresh er en del av.
Les hele artikkelen
6. jun 2019
Ledig stilling: Reisemontør/driftstekniker
Hovedaktiviteten vil være å delta på montasje, installasjon og oppstart av membranbaserte vannrenseanlegg hos våre kunder i inn og utland.
Les hele artikkelen
6. mar 2019
Driftsoperatører kan bekjempe AGD med rett kunnskap
Ferskvannsbehandling viser seg å være mest effektiv ved AGD og gir generelt lav risiko for redusert fiskehelse.
Les hele artikkelen