03. sep. 2019

Globalt forskningsprosjekt for bedre gjellehelse og fiskevelferd

Gjellehelse er et stort tema for lakseoppdrett. Riktig vannkvalitet kan også bidra til å redusere luseproblemer, viser ny forskning som vi i AkvaFresh er en del av.
Bilde fra saken på fishfarmingexpert.com

Forskningsprosjektet på Loch Duart i Skottland kombinerer en rekke teknikker – utviklet over hele kloden: gassinfusjon fra Canada, overvåkning av vannkvalitet fra Australia og membranfiltrering fra Norge.

Målet er å redusere stress og bruk av medisin på fisk og skape bedre fiskehelse.

– This project touches everything in the aquaculture industry and could have a transformative effect on the treatment of salmon health.

Giada Desperati, R&D koordinator på Loch Duart.


Les hele saken på fishfarmingexpert.com

Siste nytt

19. okt 2020
Helene Moe til AkvaFresh
AkvaFresh har siden 2016 utviklet løsninger for behandling av laks. Selskapets spesialdesignede vann forventes å få stor oppmerksomhet i tiden som kommer. Rensing av inntaksvann til landbaserte anlegg er AkvaFreshs andre forretningsområde.
Les hele artikkelen
22. jan 2020
Anders Vinje skal ta AkvaFresh ut i det norske og europeiske markedet.
AkvaFresh leverer «magic water» i Irland som bekjemper lusa. Mulighetene for vekst er store. Fagfolkene er klare – og snart er forskningsrapportene det også. Gründer Per Kosberg har nettopp overgitt stafettpinnen til Anders Vinje. Per følger bedriften videre som gründer og seniorkonsulent.
Les hele artikkelen
11. des 2019
Ledig stilling: Serviceteknikere inn- og utland
AkvaFresh er i vekst og utvikling – vi har flere nye prosjekter på gang i samråd med ledende oppdrettsselskap i Norge og utlandet. Vi er også involvert i flere FoU-prosjekter i samråd med SINTEF og andre forskningsinstitusjoner.

På bakgrunn av dette ønsker vi nå å knytte til oss flere dyktige og selvstendige serviceteknikere (prosessoperatører).
Les hele artikkelen